Det gäller att passa på att baka bullar när man har ett barnfritt kök. Känns skönt att ha det gjort! Större delen av bullarnafylldes med vanilj (smör, vaniljsocker , strösocker och marsanpulver) resterande fick chokladsmak (smör, kakao, vaniljsocker och socker). Degen tagen ur Vår stora kokbok!
Recept på Krämbullarna!
Mal 1 msk kardemummakärnor fint i en mortel och värm med 3 dl mjölk tills den är ljummen, 37 grader. Smula ner 50 gram jäst i en bunke och blanda med mjölken, 1, 5 dl socker, 0,5 tsk salt, 150 gram mjukt tärnat smör och 1 ägg. Tillsätt lite mjöl i taget (totalt 12 dl) och arbeta till en smidig deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i ca 18-20 bitar (beroende hur stora du vill ha dom). Rulla dom till bollar och platta till dom litegrann. Lägg dom på en smörad plåt och låt jäsa ytterligare 20-30 minuter. Tryck en grop i mitten på bullarna och fyll med marsankräm eller önskad fyllning.
Baka i ugn på 200 grader (varmluft) i 5-10 minuter.
När bullarna svalnat penslar du på smält margarin på bullarna och rullar dom i socker (men inte på marsankrämen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar