Idag har jag bakat punschrullar. Mmmm... Dom är simpla att göra men tar istället en liten tid av dagen (om man har småbarn i alla fall). Men definitivt en av mina favoriter :)
50 gram margarin
2 msk farinsocker
1 dl havregryn
Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna, ta fram matberedaren och häll i dom övriga ingredienserna.
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
75 g smör
2 msk marsanpulver
2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker
När det blivit en slät deg delar du upp degen i fem-sex delar. Rulla ut dom på bakplåtspapper så stora/tjocka som ni vill ha dom (ca 25-30 cm långa). Ställ in i kylen och låt kylas i en timme ungefär.
Färga marsipanen vilken färg du vill och kavla ut sammanlagt 400g marsipan (kavla 200g åt gången). Pensla den kavlade marsipanen med smält smör och rulla in punschstängerna i marsipan. Tryck sedan ihop skarven. In i kylen en stund.
Skär sedan punschrullarna 4 cm breda ungefär (beroende på hur stora man vill ha dom). Smält 200g mörk blockchoklad och doppa sidorna. Låt chokladen stelna på bakplåtspapper.
Färga marsipanen vilken färg du vill och kavla ut sammanlagt 400g marsipan (kavla 200g åt gången). Pensla den kavlade marsipanen med smält smör och rulla in punschstängerna i marsipan. Tryck sedan ihop skarven. In i kylen en stund.
Skär sedan punschrullarna 4 cm breda ungefär (beroende på hur stora man vill ha dom). Smält 200g mörk blockchoklad och doppa sidorna. Låt chokladen stelna på bakplåtspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar