onsdag 4 maj 2011

Punschrullar

Idag har jag bakat punschrullar. Mmmm... Dom är simpla att göra men tar istället en liten tid av dagen (om man har småbarn i alla fall). Men definitivt en av mina favoriter :)

50 gram margarin
2 msk farinsocker
1 dl havregryn

Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna, ta fram matberedaren och häll i dom övriga ingredienserna.
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
75 g smör
2 msk marsanpulver
2 msk punsch
2 msk kakao
2 m
sk florsocker

När det blivit en slät deg delar du upp degen i fem-sex delar. Rulla ut dom på bakplåtspapper så stora/tjocka som ni vill ha dom (ca 25-30 cm långa). Ställ in i kylen och låt kylas i en timme ungefär.

Färga marsipanen vilken färg du vill och kavla ut sammanlagt 400g marsipan (kavla 200g åt gången). Pensla den kavlade marsipanen med smält smör och rulla in punschstängerna i marsipan. Tryck sedan ihop skarven. In i kylen en stund.

Skär sedan punschrullarna 4 cm breda ungefär (beroende på hur stora man vill ha dom). Smält 200g mörk blockchoklad och doppa sidorna. Låt chokladen stelna på bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar